Ющенко назвав дії Януковича і К° бездарними

Вівторок, 27 листопада 2007, 15:11

Президент Віктор Ющенко назвав політику уряду в сфері енергозбереження "бездарною" і наполягає на формуванні плану дій у сфері енергозбереження на 2008 рік.

Про це президент сказав на відкритті засідання Всеукраїнської наради з проблем енергозбереження на підприємствах гірничо-металургійного комплексу та машинобудування в Алчевську, повідомляє прес-служба президента.

"З першого січня наступного року ми повинні мати нову модерну політику у темі ефективного використання енергетичних ресурсів", – наголосив Ющенко.

Наразі, констатував президент, стан виконання завдань комплексної державної програми енергозбереження є незадовільним – фактично йдеться про її провал. "Жоден показник цієї програми сьогодні не виконаний", – заявив він.

При цьому президент підкреслив, що низьку ефективність у даному випадку продемонстрували і уряд, і місцева влада, і органи самоврядування.

Дії влади вкотре виявили непослідовність і хаотичність, сказав Ющенко, назвавши політику уряду в сфері енергозбереження "бездарною".

Крім того, він додав, що існуючі державні програми щодо організації політики енергозбереження та енергоефективності потребують комплексних і системних змін.

На переконання глави держави, прозорі та надійні механізми стимулювання впровадження сучасних енергозберігаючих технологій мають бути розроблені на основі ринкових методів.

Президент відзначив, що має намір запропонувати новому Кабінету міністрів розглянути питання енергоефективності та енергозбереження на своєму першому засіданні.

Він також наголосив на необхідності скоординованих дій у цій темі центральної влади, представників комунального господарства, виконавчої влади на місцях тощо.

Глава держави нагадав, що рівень енергоефективності економіки України у 2-4 рази нижчий, ніж у розвинутих країнах.

Така ситуація, зазначив він, створює критичні загрози у сфері енергетичної безпеки, суттєво зменшує рівень добробуту наших громадян і призводить до низької конкурентоспроможності продукції українських підприємств на зовнішніх ринках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування