Медведько вирішив врятувати Цушка й Рудьковського від буцегарні

Вівторок, 27 листопада 2007, 16:18

Генпрокуратура розгляне можливість поновлення справ за фактом захоплення її приміщення підрозділами МВС після повторного розгляду цього питання Печерським судом Києва.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько на прес-конференції у вівторок.

Він нагадав, що Апеляційний суд скасував ухвалу Печерського про закриття справ і направив їх до того ж суду на повторний розгляд, але іншим суддею.

"Як тільки суд ухвалить рішення, ми подивимося, яким воно буде, і потім будуть відповідні дії генпрокуратури", - сказав Медведько.

Водночас генпрокурор повідомив, що Генпрокуратура відмовила у порушенні справи щодо отруєння міністра внутрішніх справ Василя Цушка через відсутність факту події.

"Він, Цушко, вважав, що було отруєння, але конкретних фактів і обставин він у своєму поясненні не зміг навести", - сказав Медведько.

Водночас генпрокурор повідомив, що не притягуватиме Цушка до відповідальності за неправдиві свідчення, оскільки той продовжує вважати, що його отруїли, "він так вважає і на цей час".

Медведько додав, що перевірка по заяві Цушка тривала дещо більше, ніж це передбачено законом, оскільки слідчі тривалий час не могли опитати самого міністра "через стан його здоров'я".

Коментуючи запит СБУ щодо перевірки даних наведених міністром транспорту Миколою Рудьковським про можливі теракти перед виборами, Медведько сказав, що також не притягуватиме міністра до відповідальності.

"Там була така ситуація, що він, користуючись Інтернетом, брав звідти всі події і інформував про те, проводячи тим самим превентивні заходи", - сказав Медведько.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування