Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна візьме гроші ЄС на чорноморські проекти

Середа, 28 листопада 2007, 09:19

Україна має намір залучити приватні інвестиції з країн ЄС на реалізацію проектів Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).

Пріоритетними є енергетична галузь, транспорт та відновлення екології Чорного моря, говорили учасники першого банківського форуму країн ОЧЕС у вівторок у Києві, повідомляє "Німецька хвиля".

На повномасштабну реалізацію всіх проектів ОЧЕС бракує внутрішніх коштів, зазначає радіо.

Щоб збільшити фінансування пріоритетних програм, Чорноморський банк торгівлі та розвитку, фінансова структура ОЧЕС, вже підписав з Єврокомісією меморандум про співфінансування регіональних проектів, а також планує збільшити свій статутний капітал.

Такі заходи допоможуть банківському сектору країн чорноморського регіону, переконаний заступник голови українського МЗС Микола Маймескул.

"Можливості для реалізації масштабних проектів в регіоні ОЧЕС вимагають об’єднання ресурсів окремих країн. Саме тому співробітництво у кредитній сфері, налагодження міжбанківського співробітництва, залучення приватного капіталу країн Євросоюзу є таким важливим", - сказав він.

Маймескул повідомив, що вже у лютому, за ініціативи України, всі ці питання обговорюватимуть міністри закордонних справ країн ЄС та ОЧЕС на зустрічі в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування