Про Черновецького зняли фільм "Земля в ілюмінаторі"

Середа, 28 листопада 2007, 12:11

У Києві почали роздавати диск із фільмом про мера Леоніда Черновецького під назвою "Земля в ілюмінаторі".

Як пише Газета по-киевски, відео складається з трьох частин. У першій є запис із дня народження дружини мера – Аліни Айвазової. Також на диску є кадри з вечірки в головного афериста "Еліти-Центр" Волконського.

Там же показано процес передвиборчої гонки мера. Розповідь веде безпосередній учасник кампанії – лікар-психіатр Віктор Спірідонов. У його обов'язки входило інструктувати групу з 40 агітаторів і видавати їм гроші.

"Агітаторів, серед іншого, зобов'язали стежити за тим, щоб у поштових скриньках у киян були "агітки" тільки від кандидата Черновецького", – розповідає Спірідонов.

"За цим стежили бабусі, які потім одержували мінімум по 100 гривень...", - відзначає він.

Наступна частина фільму – "мерські будні" Черновецького. "Нарізка" кадрів із залу засідань Київради ілюструє, як проходила тарифна війна, як роздавали київську землю.

Ще один "герой" фільму – пастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа, який задоволений тим, що його церква зусиллями мера вийшла з "підпілля".

У вихідних даних фільму значиться організація "Я – киянин". Її лідер Кирило Куликов – колишній керівник українського бюро Інтерполу, а нині – депутат Верховної Ради від блоку "НУ-НС".

За словами Куликова, ідея цього відео належить відомому журналістові, депутатові ВР від "НУ-НС" Володимиру Ар'єву – він же і продюсер "Землі в ілюмінаторі".

"Люди мають право знати правду про свого мера. Тим більше, уже дійшло до того, що мер не прислухається до слів президента країни. Фільм вийшов тиражем у кілька тисяч екземплярів. Зараз ми бачимо позитивні відгуки киян – більше того, багато хто просить, наприклад, збирати підписи за відставку Черновецького", – говорить Куликов.

У той же час народний депутат від Партії регіонів Василь Горбаль сумнівається, що фільм якимось чином образить мера і матиме результат у електоральному вимірі.

"За моїми спостереженнями, Леонід Черновецький уже досить спокійно ставиться навіть до прізвиська "Космос". А от роздачу DVD ми оцінили, як якісно новий спосіб роботи з виборцем. Це оригінально, зараз це одна з фішок кампанії Луценка. Але в тих, хто зможе його подивитися, образ Черновецького вже сформований, і він досить негативний. Так що якщо поставлено мету "протверезити" закоханих у Черновецького виборців, навряд чи вона буде досягнута", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування