Ющенко вимагає зробити з армії кузню

Середа, 28 листопада 2007, 12:22

Президент Віктор Ющенко вимагає покращити рівень патріотичного виховання у Збройних силах України.

Про це він заявив на засіданні колегії Міністерства оборони за підсумками діяльності у 2007 році, повідомляє прес-служба президента.

"Армія повинна бути кузнею патріотизму", – наголосив Ющенко, висловивши незадоволення нинішньою ситуацією.

Крім того, президент заявив, що на 2008 рік має бути сформований чіткий план модернізації української армії:

"Я б акцентував нашу розмову на тому, який план дій ми приймаємо в 2008 році, і кожна людина, яка представляє Міністерство оборони та його вище керівництво, повинна знати логіку дій – що ми робимо в 2008 році з тими ресурсами, які у нас є".

Говорячи про необхідність формулювання ключових стратегічних завдань на наступний рік, президент запропонував приділити особливу увагу питанню переходу української армії на контрактну основу.

Загалом Ющенко критично оцінив нинішній стан боєготовності ЗСУ. Також він дав критичну оцінку забезпеченню озброєнням і технічній оснащеності військ: "Мене турбує ставлення людей з генералітету до такого стану справ".

У своєму виступі президент окремо торкнувся теми фінансування Міністерства оборони. Він відзначив, що відомство має отримати недофінансовані на даний час кошти.

"Нам треба все зробити, щоб те, що заборгувало Міністерство фінансів по бюджету 2007 року, було видано", – сказав Ющенко.

Глава держави також висловився за необхідність оптимізації фінансування ЗСУ, яке буде закладено в бюджеті на 2008 рік, адже наразі, на його думку, багато статей у цій сфері фінансуються нераціонально.

Крім того, Ющенко переконаний, що Міноборони має позбутися невластивих йому функцій, зокрема, щодо самостійного продажу майна: "Армії треба дати гроші, а не вчити її заробляти. Цим ми створюємо небезпечний прецедент".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...