Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецького можуть витурити через комісію, але це буде дорого

Середа, 28 листопада 2007, 12:38

Комітет виборців україни вважає найбільш ймовірним сценарієм призначення позачергових виборів Київради та мера створення тимчасової спеціальної слідчої комісії у Верховній Раді України.

Про це йдеться в прес-релізі організації.

Проте вірогідність успішності цього сценарію сьогодні можна оцінити в 30-40%.

Подібна технологія може бути заблокована у ВР на етапах створення слідчої комісії, її комплектування і діяльності, схвалення її звіту.

Навіть за сприятливих обставин звіт комісії може бути презентований не раніше кінця зими, відтак вибори можуть бути призначені не раніше травня 2008, відзначають в організації.

За оцінками КВУ, результативне голосування за створення тимчасової слідчої комісії може бути лише результатом ситуативних домовленостей, і частина фракцій не матиме офіційної позиції з цього приводу.

Інші можливі сценарії – відкликання через референдум, переформатування більшості в Київраді, зміни до закону "Про столицю" – виглядають малоймовірними і не дають шансів на успішну реалізацію.

Також у КВУ відзначають, що новий етап парламентської кризи в Україні має прямий вплив на ситуацію в Києві. Лояльні до міської влади народні депутати можуть висувати умови збереження діючої міської влади в обмін на голосування по принципових питаннях в парламенті.

В той же час політики, що не потраплять в парламентську більшість та виконавчу владу, будуть намагатися використати дострокові вибори в Києві для повернення до влади.

У разі проведення дострокових виборів у 2008 році КВУ прогнозує серйозні проблеми із складанням списків виборців, із підбором кадрів до складу виборчих комісій, використанням районного, міського та всеукраїнського адмінресурсів.

КВУ прогнозує, що в процесі лобіювання ідеї виборів та під час виборчої кампанії кандидати будуть витрачати величезні кошти і ці вибори будуть найдорожчими за всю історію київських виборів.

Як і раніше, найбільш імовірними кандидатами на пост міського голови залишаються діючий міський голова Леонід Черновецький та Віталій Кличко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування