Обвинувача друга Ющенка заарештували в Берліні

Середа, 28 листопада 2007, 13:58

У Берліні арештований екс-міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на газету "Берлінер Цайтунг".

Окруашвілі, за інформацією видання, був арештований увечері у вівторок.

Прокуратура Берліна, як відзначає видання, підтвердила, що з проханням про арешт Окруашвілі раніше до них зверталася грузинська сторона.

Окруашвілі обвинувачується по чотирьох статтях КК Грузії - хабарництво, здійснене організованою групою з вимаганням; відмивання грошей; зловживання службовими повноваженнями; службова недбалість.

Окруашвілі наприкінці вересня оголосив про створення опозиційної партії "Рух за єдину Грузію" і виступив у телеефірі з обвинуваченнями на адресу вищого керівництва країни.

Він обвинуватив президента Михайла Саакашвілі в лобіюванні інтересів своєї родини при укладенні великих фінансових угод, підготовці вторгнення в Південну Осетію, у розробці плану розколу Грузинської православної церкви, а також у намірі ліквідувати бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі.

Через два дні після цієї заяви Окруашвілі був арештований. На допиті він повністю відмовився від своїх заяв на адресу президента і частково визнав себе винним у пред'явлених йому обвинуваченнях.

Однак після того, як він залишив країну, Окурашвілі заявив, що спростував інформацію під тиском.

Спочатку Окруашвілі звільнили під заставу в 10 мільйонів лари (6,5 мільйона доларів), але потім оголосили в розшук після неявки в прокуратуру для того, щоб дати свідчення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування