Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленку треба взяти "самовідвід" - і буде коаліція?

Середа, 28 листопада 2007, 14:59

Політолог Вадим Карасьов прогнозує, що угоду про створення демократичної коаліції буде підписано вже у четвер за умови, якщо лідер НУ-НС В'ячеслав Кириленко у середу зніме свою кандидатуру на посаду спікера парламенту.

Про це він заявив у середу, виступаючи на "круглому столі" на тему "Тактика і стратегія НУНС у парламенті VI скликання", повідомляє Ліга.

"Якщо сьогодні відбудеться зустріч президента і Кириленка, і Кириленко візьме самовідвід, то коаліція БЮТ і НУНС відбудеться, і (лідер БЮТ Юлія) Тимошенко буде прем'єр-міністром", - сказав Карасьов.

Політолог вважає, що у випадку, якщо Кириленко відмовиться від претензій на крісло спікера, то НУ-НС зможе запропонувати компромісну фігуру, яка влаштує весь парламент.

За його словами, за таких умов підписання демократичної коаліції й обрання спікера може відбутися вже на пленарному засіданні парламенту в четвер.

При цьому Карасьов вважає, що президент Віктор Ющенко зацікавлений у тому, щоб спікер був не спікером коаліції і не спікером Тимошенко, а спікером Верховної Ради.

На думку політолога, це дозволить налагодити більш тісну взаємодію коаліції з Партією регіонів.

Карасьов вважає, що можливими претендентами на посаду голови Верховної Ради можуть бути Юрій Костенко, Арсеній Яценюк та інші.

Як відомо, у середу виконувач обов'язків прем'єр-міністра Віктор Янукович не виключив, що в четвер Партії регіонів доведеться зайнятися обранням спікера.

Янукович вважає вкрай важливим, щоб зараз запрацював парламент. "Тому я не виключаю, ми з вами обмінювалися думками, і в тому числі в кулуарах уже як народні депутати в минулу п'ятницю, що, можливо, станеться так, що нам доведеться спочатку вибирати голову Верховної Ради. Я цього не виключаю", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...