Російському журналісту таки доведеться відповісти Україні за літаки ЦРУ

Четвер, 29 листопада 2007, 13:05

Апеляційний суд Києва 28 жовтня відхилив скаргу "Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії" і російського журналіста Аркадія Мамонтова у справі про розміщення на території України таємних в'язниць ЦРУ.

Вони оскаржували рішення Голосіївського суду Києва від 24 липня 2007 року, що задовольнив позов Міноборони України і міністра оборони Анатолія Гриценка.

Зокрема, суд зобов'язав телекомпанії і журналіста спростувати інформацію про в'язниці ЦРУ, що була розповсюджена раніше каналом "РТР-Планета" і визнана як недостовірна.

Про це на прес-конференції заявили адвокати адвокатського об'єднання "Сергій Козьяков і партнери" Ірина Назарова і Віктор Компанієц, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу начальник управління прес-служби Міноборони Андрій Лисенко в черговий раз заявив про неправдивість інформації про те, що аеродроми Міноборони нібито приймали літаки ЦРУ.

"Жоден літак Центрального розвідувального управління не приземлявся на жоден аеродром Міністерства оборони", - наголосив він.

На питання, яка, на його думку, мета поширення подібної інформації, Лисенко сказав: "Інформаційна війна".

"Кому вигідна ця війна - це автор може вам відповісти, на чиє замовлення він робив цей фільм, навіщо він це робив, і для чого", - додав він.

Лисенко відзначив, що це перший прецедент в історії України, коли оборонне відомство відреагувало на заяву, що шкодить іміджу Збройних сил України і держави в цілому.

Як відомо, 12 березня 2006 року на телеканалі "РТР-Планета" транслювалася телепередача "Під грифом "Секретно", у якій російський журналіст Мамонтов поширив інформацію про розміщення на території України таємних в'язниць ЦРУ США.

Для примусового спростування недостовірної інформації телеканалом "РТР-Планета" у травні 2006 року Міноборони й особисто Гриценко звернулися в суд із позовом до російського журналіста Аркадія Мамонтова і до Федерального держпідприємства "Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія".

14 листопада 2007 року депутат Європарламенту Джованні Клаудіо Фава заявив, що Україна причетна до таємних операцій ЦРУ, зокрема, нібито приймала на авіаційній базі літаки ЦРУ.

У Міноборони заявили, що аеродроми відомства ніколи не приймали літаки ЦРУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування