Яценюк збільшив шанси Тимошенко на успіх, але не до 100%

Четвер, 29 листопада 2007, 15:57

Директор центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко не виключає, що кандидатура Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра може не набрати достатньої кількості голосів у парламенті.

"Я б поки не був таким категоричним, що Тимошенко буде прем'єром. Обрання Яценюка спікером, на мій погляд, значно поліпшує шанси Юлії Володимирівни стати прем'єром, але ризики залишаються", - сказав Фесенко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у четвер у Києві.

Політолог прогнозує, що опоненти демократичної коаліції почнуть спроби "домовитися з окремими депутатами, що не дуже хочуть бачити Тимошенко на посаді прем'єра, і або вивести їх з коаліції (просто перевербувати), або зробити так, щоб вони не проголосували за Тимошенко".

Фесенко як і раніше вважає, що демократична коаліція не буде стабільною, не тільки тому, що має невелику перевагу в голосах, але й тому, що в суб'єктів коаліції "залишаються дуже серйозні й істотні як програмні протиріччя, так і групові, особистісні".

На думку політолога, не переборено конфлікт між молодими лідерами "Нашої України - Народної самооборони" і керівником секретаріату президента Віктором Балогою.

Фесенко відзначив, що цей конфлікт переборено лише формально і якщо він загостриться в "недалекій перспективі", то поставить під загрозу існування нинішньої коаліції.

У той же час директор інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що кандидатура Арсенія Яценюка на посаду голови Верховної Ради дасть можливість створити компромісну структуру влади.

В інтерв'ю агентству політолог відзначив, що якщо Яценюк стане спікером, то він буде "тримати президентську лінію у відносинах з Юлією Тимошенко (як з майбутнім прем'єр-міністром)".

Політолог також відзначив, що Яценюк не тільки компромісна кандидатура, але й кандидатура "більш комунікабельна".

На його думку, це дасть можливість вибудовувати "більш комунікабельні відносини по лінії президент-прем'єр".

Карасьов підкреслив, що в Яценюка, крім того, і гарні представницькі якості.

"Ми одержимо гарного голову Верховної Ради, якого будуть цінувати, поважати, приймати з великою симпатією на заході, у Москві й інших столицях", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...