Україна хоче бути головною по безпеці і співробітництву

Четвер, 29 листопада 2007, 17:02

Україна висуває свою кандидатуру на головування в ОБСЄ в 2013 році.

Про це заявив у четвер міністр закордонних справ Арсеній Яценюк на 15-м засіданні Ради міністрів ОБСЄ, що проходить у Мадриді (Іспанія), повідомляє керівник прес-служби МЗС Андрій Дещиця.

Виступаючи на засіданні, Яценюк підкреслив ключову роль ОБСЄ в побудові сучасної архітектури безпеки в Європі, зміцненні демократії і забезпеченні прав людини на європейському просторі.

Міністр зазначив, що Україна всебічно підтримує діяльність ОБСЄ, спрямовану на реалізацію проектів у сфері енергетичної безпеки, збереження навколишнього середовища, реагування на сучасні глобальні виклики.

Окрему увагу у своєму виступі Яценюк присвятив питанням забезпечення безпеки і стабільності на просторі ОБСЄ, зокрема, зусиллям України по врегулюванню "заморожених" конфліктів, продовженню процесу імплементації Договору про звичайні збройні сили в Європі, стабілізації ситуації в Косово, Придністров'ї й Афганістані.

У рамках участі в 15-м засіданні Ради міністрів ОБСЄ Яценюк також провів зустрічі з міністрами закордонних справ Азербайджана Ельманом Мамедьяровим і Німеччини Франк-Вальтером Штайнмайером і заступником помічника держсекретаря США Девідом Креймером.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування