Ющенко відправив Черновецького на окружну

Четвер, 29 листопада 2007, 17:59

Президент Віктор Ющенко вимагає від мера Києва Леоніда Черновецького припинити вирубку зелених насаджень у місцях масового зведення новобудов.

Таку вимогу він озвучив на зустрічі з мером у четвер, повідомляє прес-служба президента.

Окрім того Ющенко поставив вимогу "терміново" врегулювати ситуацію із НСК "Олімпійський", а саме вирішити питання з будівництвом торгового центру "Троїцький", розташованого на Олімпійській площі.

Він також доручив забезпечити Київ спортивними ділянками та майданчиками як у рамках підготовки до чемпіонату Євро-2012, так і з урахуванням реальних потреб столиці.

Президент критично оцінив роботу трьох голів райдержадміністрацій столиці: Подільської – Євгена Романенка, Святошинської – Володимира Мазепи і Дніпровської – Олександра Сотникова.

Причини такої оцінки Ющенка – невиконання доручень і указів щодо забезпечення життєдіяльності інвалідів та доступу їх до державних установ і громадського транспорту.

Підставою для критики цих посадовців також стала відсутність підтримки з їхнього боку діяльності творчих спілок, культурних організацій, обмеження роботи музеїв, творчих спілок, картинних галерей і недотримання вимог законодавства стосовно охорони пам’яток культури і історії.

Президент також доручив розробити план винесення за межі міста індустріальних підприємств (йдеться про ситуацію із селищем Корчувате), винести на відстань 30 км від меж міста розважальні установи – казино та зали ігрових автоматів та вирішити питання облаштування та продовження будівництва Окружної дороги.

Ще одне доручення Глави держави стосується вирішення у найкоротші терміни ситуації зі встановленням у Києві пам’ятника загиблому журналісту Георгію Гонгадзе.

Президент, крім того, вимагає повернути в державну власність будинок на вулиці Інститутська, 3, і створити на базі цього приміщення та приміщення Національного художнього музею Музей образотворчого мистецтва України.

Голова КМДА також має запропонувати вирішення питання статусу музею "Київська фортеця" і план розвитку музею.

Київська влада також повинна впродовж 2008 року створити Меморіал пам’яті жертв Голодомору в рамках 75-х роковин Голодомору 1932-33 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування