Ющенко збирається через тиждень отримати від Путіна угоду

Четвер, 29 листопада 2007, 21:15

Президент Віктор Ющенко вважає, що через тиждень після парламентських виборів у Російській Федерації можна дати українському урядові доручення підписати газову угоду з Росією.

Про це він сказав в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

"Ми, можливо, вперше зараз прийшли до ситуації, коли ми можемо підписати документ, який буде регулювати на перспективу це питання не тільки по часу, але по засадах, принципах і, зокрема, по формулі визначення ціни на газ. Цей документ має виключну готовність, я б сказав, фінальну готовність", - сказав президент.

Реклама:

При цьому Ющенко переконаний, що в України є способи, "сприйнявши обставини, які складаються на газовому ринку, серйозно їх пом’якшити через відповідні ініціативи".

"Про них я зможу говорити днів через сім-вісім. Переконаний, що у питанні врегулювання газових поставок ми сьогодні маємо досить ясну і досить чітку перспективу... Я думаю, що як тільки у Росії закінчаться парламентські вибори, наступний тиждень я відведу уряду для того, щоб ці всі речі заформалізувати, поставити підписи", - сказав він.

"Щодо нашої позиції, то ми виклали ті аргументи, які б хотіли, щоб їх почули як країни-постачальники газу, так і країни, які забезпечують транзит газу, і мені здається, що цей діалог був досить продуктивний", - додав Ющенко.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News