Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одного з підсудних у справі Гонгадзе хочуть усунути?

П'ятниця, 30 листопада 2007, 08:45

Один із трьох підсудних у "справі Гонгадзе" - Микола Протасов, а також його підсобник, Валерій Костенко перебувають не в Лук’янівському СІЗО, а в ізоляторі тимчасового утримання, обладнаному замість колишнього СІЗО СБУ.

Як пише газета "Сегодня" з посиланням на джерела в правоохоронних органах, обоє підсудних знаходяться під опікою спецслужби.

За однією з версій, це зв'язано з тим, що Протасова, який іде на контакт зі слідством, побоюються ті, хто зацікавлений у "затягуванні суду до нескінченності", і готують його фізичне усунення.

Втім, за іншими версіями, каже джерело видання, у Протасова дійсно хворе серце, або ж він імітує психічні розлади, у зв'язку з чим йому в липні і призначили комплексну судово-медичну психолого-психіатричну експертизу.

Як відомо, 29 листопада засідання Апеляційного суду Києва в справі про убивство журналіста Георгія Гонгадзе перенесли до 13 грудня в зв'язку з хворобою Протасова.

За словами адвоката Протасова - Віктора Чевгуза, медики засвідчили, що стан здоров'я його підзахисного погіршився і не дозволяє прибути на слухання.

Водночас, адвокату невідомий діагноз Протасова, ступінь серйозності недуги, і чи потребує він шпиталізації. "Микола дійсно хворий, близько трьох років знаходиться в одиночній камері, скоро йому виповниться 60 років, так що не дивно", - сказав Чевгуз.

Чи пов'язане погіршення самопочуття Протасова з висновками лікарів, Чевгуз не знає: "Я адвокат, і мої обов'язки не мають нічого спільного з медичними".

Слухання "справи Гонгадзе" було почато 19 грудня 2005 року. Протасів і його екс-співробітник по Департаменту карного розшуку МВС Костенко перебувають під вартою, Попович - на підписці, а їхній колишній начальник і основний обвинувачуваний Олексій Пукач, що очолював у 2000-м міліцейську "наружку", перебуває у міжнародному розшуку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування