У "НУ-НС" передбачають "третю жертву" спікеріади

П'ятниця, 30 листопада 2007, 10:23

Представники блоку "Наша Україна – Народна самооборона" оцінюють шанси Арсенія Яценюка бути обраним головою Верховної Ради як мінімальні і не виключають появу іншої кандидатури.

Як пише газета "Комерсант-Україна", після засідання фракції на правах анонімності депутати від "НУ-НС" "дружно говорили" про мінімальні шанси Яценюка на обрання глави парламенту.

"Президент хоче бачити в кріслі спікера людину, якій необмежено довіряє. Однак необхідних 226 голосів він не набере. Так що згодом з'явиться ще й третя жертва спікеріади", - сказав один зі співрозмовників видання.

Останнє припущення підтвердив член фракції "НУ-НС" Микола Катеринчук.

"Гра ще не завершена. Після повернення Яценюка політрада блоку ініціює зустріч із президентом, на якій і буде прийматися рішення", - сказав Катеринчук.

Утім, ділитися цією інформацією з колегами по коаліції – депутатами від БЮТ – політичні соратники президента не поспішали, зазначає видання.

У свою чергу, представник "НУ-НС" Борис Тарасюк в ефірі "5 каналу" у четвер увечері заявив, що кандидатура Яценюка на засіданні фракції не обговорювалася і не затверджувалася – і з цього приводу ще можуть виникнути дискусії.

Він також виключив повторне обговорення кандидатури лідера фракції "НУ-НС" В'ячеслава Кириленка на посаду голови Верховної Ради, оскільки він двічі брав самовідвід.

Як відомо, на засіданні фракції "НУ-НС" у четвер Кириленко взяв самовідвід від посади спікера парламенту і вніс кандидатуру Яценюка, яку, за його словами, "підтримає президент" Віктор Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News