Газпром хоче частку в ТНК-ВР?

П'ятниця, 30 листопада 2007, 10:58

"Газпром" і російсько-британська ТНК-ВР відклали угоду по Ковиктінському газоконденсатному родовищу, можливо тому, що російський газовий концерн віддає перевагу половині всієї компанії покупці окремих її активів.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на газету "Ведомости".

Угоду щодо покупки "Газпромом" у ТНК-ВР 62,9% акцій "РУСІА Петролеум" - власника ліцензії на Ковикту, одне з найбільших газових родовищ у світі, планувалося закрити до 1 грудня.

Однак, як повідомляє видання з посиланням на одного зі співробітників "Газпрому", угода відкладена на невизначений термін "з технічних причин" після зустрічі голови правління російського концерну і глави британської BP, яка відбулася в четвер.

За словами менеджера "Газпрому", керівництво монополії взяло тайм-аут, щоб обміркувати покупку відразу частки в ТНК-ВР, однієї з трьох найбільших російських нафтових компаній, а не в окремому активі. Це підтвердив виданню й один з високопоставлених чиновників.

Зараз 50% акцій ТНК-ВР належать британській BP, ще 50% - російським акціонерам: 25% - "Альфа-груп", по 12,5% - "Ренове" Віктора Вексельберга і Access Industries Леонарда Блаватника.

Разом з тим для покупки ТНК-ВР буде потрібно залучити серйозні кошти - 18-25 мільярдів доларів, нагадує співрозмовник у "Газпромі", а через кризу ліквідності позичити стільки важко і недешево.

Половина ТНК-ВР може обійтися "Газпрому" у 20-25 мільярдів доларів, відзначає аналітик "Трійки діалог" Валерій Нестеров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News