Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко висуне Раді "стратегічну" пропозицію

П'ятниця, 30 листопада 2007, 12:01

Президент Віктор Ющенко у своєму щорічному посланні до Верховної Ради запропонує провести відкриті аукціони з продажу об'єктів енергетики, що не були продані в 2007 році.

Про це заявив заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак, виступаючи в п'ятницю на Першому економічному форумі українців світу, повідомляє Ліга.

Шлапак відзначив, що послання президента до Верховної Ради буде оприлюднено уже в найближчі дні.

За його словами, у цьому документі будуть визначені основні пріоритети України на наступний рік, серед яких – проведення конституційної, судової реформи, реформи правоохоронних органів.

Крім того, значна частина послання стосуватиметься питань боротьби з корупцією, низки соціальних та економічних питань.

Зокрема, Ющенко має намір звернути увагу народних депутатів на відсутність стратегічного бачення подальшого розвитку країни, а також на основні проблеми в енергетичній галузі.

Президент також наполягатиме на проведенні в наступному році реформи в питаннях власності і, серед іншого, на невідкладному ухваленні закону про акціонерні товариства.

Крім того, за словами Шлапака, у посланні глави держави до парламенту буде особливо виділена тема, що стосується створення ринку землі.

Як відомо, у перший день засідання Верховної Ради 6 скликання депутати перенесли заслуховування послання президента до новообраного парламенту – за прийняття відповідної постанови проголосував 361 депутат.

Головуюча на першому засіданні парламенту, член тимчасової президії Верховної Ради Раїса Богатирьова (Партія регіонів) заявила, що на той час секретаріат президента готував це президентське послання, і тому Верховна Рада зможе заслухати його тільки наступного пленарного тижня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування