Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" пропонують говорити у суді японською мовою

П'ятниця, 30 листопада 2007, 12:15

Народні депутати від Партії регіонів зареєстрували у Верховній Раді законопроект, відповідно до якого слухання справи в суді може здійснюватися російською або рідною для будь-якої зі сторін мовою.

Автори законопроекту Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко пропонують внести зміни в Кодекс адміністративного судочинства України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У законопроекті вказується, що "сторона у справі має право на будь-якій стадії судового процесу заявити клопотання про розгляд справи російською мовою". "Суд задовольняє клопотання у випадку згоди всіх сторін", - зазначається у проекті.

Крім того, у законопроекті вказується, що особи, що беруть участь у справі і не володіють або недостатньо володіють українською і російською мовами, мають право користуватися рідною мовою або мовою, якою вони володіють, а також послугами перекладача.

При цьому законопроект передбачає, що судові документи складаються мовою, якою розглядалася справа.

У той же час у законопроекті наголошується, що адміністративне судочинство здійснюється українською мовою.

Крім того Колесніченко зареєстрував ще один законопроект, яким пропонує зобов'язати службовців органів місцевого самоврядування знати регіональні мови і мови національних меншин, що використовуються на відповідній території.

На території України проживають представники більш як 130 національностей і народностей, повідомляють Українські новини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування