У Луценка кажуть, що люди Черновецького відібрали в нардепів майно

П'ятниця, 30 листопада 2007, 13:09

Громадянський рух "Народна самооборона", що входить у блок "НУ-НС", заявляє про силове перешкоджання представниками Київської міськдержадміністрації демонстрації фільму "Земля в ілюмінаторі" про життя і діяльність мера Києва Леоніда Черновецького.

Як сказано у повідомленні прес-служби "Народної Самооброни", зранку у п’ятницю, 30 листопада, громадська організація "Я – киянин" продовжила біля КМДА "мистецько-просвітницьку акцію із демонстрацією документально-публіцистичного фільму "Земля в ілюмінаторі".

"І знову невідомі люди на чолі з представниками Київської державної міської адміністрації намагалися перешкодити показу фільму, а також роздачі компакт-дисків із ним та агітаційної літератури, по тому ж сценарію, як це відбувалося вчора, 29 листопада", - сказано в повідомленні.

При цьому в "Народній самообороні" нагадують, що у четвер вранці "близько 20 невідомих молодиків із застосуванням сили демонтували палатку, де стояв екран й відібрали майно народних депутатів Володимира Ар’єва та Кирила Куликова (члени "Народної самооборони"), в тому числі намет, символіку, електрогенератор".

У зв’язку з цим Ар’єв та Куликов подали заяву в прокуратуру Шевченківського району столиці, сказано в повідомленні.

"Ми заявляємо про безсоромне і безсовісне порушення законів України особами, які вчинили напад на учасників акції. Особливо обурює те, що ці особи діяли, прикриваючись документами, виданими підрозділами КМДА. Ми докладемо всіх зусиль, щоб ці особи були покарані", - заявили народні депутати.

За словами Куликова (екс-керівник українського бюро Інтерполу), у п’ятницю учасники акції дізналися, хто стоїть за діями невідомих – "це, зокрема, заступник київського міського голови Володимир Головач, який доволі нахабно поводив себе із активістами організації "Я – киянин".

При цьому прес-служба "Народної самооборони" зазначає, що крім Хрещатика, де знаходиться КМДА, акція відбулась ще в 9 місцях Києва – і на інших "точках" показу фільму про мера "інцидентів не відбулося".

Раніше прес-служба БЮТ повідомляла, що у четвер, 29 листопада, невідомі особи здійснили напад на активістів БЮТ, які встановлювали намет для збору підписів про проведення дострокових виборів Київради та київського міського голови Черновецького.

"При встановленні намету БЮТ по вул. Хрещатик невідомі особи під керівництвом заступника голови КМДА В. Головача побили активістів БЮТ. При цьому зазнав серйозних тілесних ушкоджень депутат Подільської районної ради Києва, член фракції БЮТ Петро Клишавий", - зазначалось у повідомленні.

Київська міськорганізація "Батьківщина", фракція БЮТ у Київраді вимагають негайної відставки Головача та негайного розслідування "хуліганського нападу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування