Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-непідписант "НУ-НС": провал Яценюка-спікера поставить хрест на коаліції

П'ятниця, 30 листопада 2007, 13:49

Депутат від блоку "НУ-НС" Віктор Тополов упевнений, що нерезультативне голосування за кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду спікера Верховної Ради "ставить жирний хрест" на новонародженій коаліції.

Про це йдеться в заяві Тополова "щодо перспективи діяльності коаліції у Верховній Раді", повідомляє прес-служба "НУ-НС".

"Слід чітко розуміти: нерезультативне голосування за кандидатуру Арсенія Яценюка ставить жирний хрест на новонародженій коаліції. Провал обрання цього політика спікером парламенту робить неможливим і подальші кроки більшості, зокрема, обрання прем’єр-міністра і формування уряду", - йдеться в заяві.

На переконання Тополова, "у фіналі це означає цілковите фіаско блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" та демократичного табору загалом в очах тих мільйонів українців, які віддали нам свої голоси".

"Закликаю всіх, хто має якісь "особливі думки": у цій ситуації не залишається нічого іншого, як голосувати за Яценюка. Ми за крок до зради довіри виборців і довіри президента. Не робімо цей крок!", - закликає депутат.

Тополов зазначає, що у Верховній Раді сформована більшість, "однак не варто самозаспокоюватися – зараз коаліція постала перед новими серйозними випробуваннями на міцність, перше з них – обрання голови Верховної Ради".

Він нагадує, що за коаліційною угодою, кандидатуру на посаду спікера парламенту висуває "НУ-НС", і хоча "суперечка навколо конкретних персоналій уповільнила час формування парламентської більшості", врешті-решт, знайдено компромісну кандидатуру – Яценюк.

"Важливий момент: його підтримує президент Віктор Ющенко. Ця обставина накладає особливий відбиток на хід майбутнього голосування. Вона є тестовою і для самої коаліції, і для депутатів від політичної сили, яку чітко і вагомо підтримав на цих виборах глава держави", - наголошує Тополов.

"Застерігаю своїх колег по фракції від того, щоб емоції та особисті міркування взяли гору над політичними зобов’язаннями перед виборцями і почесним головою "Нашої України" Віктором Ющенком", - додав він.

Як відомо, Тополов був одним із тих членів "НУ-НС", хто до останнього моменту відмовлявся підписувати угоду про коаліцію з Блоком Юлії Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування