Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українець у Європі дав на горіхи Кінаху і Рудьковському

Понеділок, 10 грудня 2007, 12:11

Голова постійного представництва України при Європейському Союзі Роман Шпек критикує Міністерство економіки за недостатню роботу з підготовки нової базової угоди між Україною та ЄС.

В інтерв'ю "Инвестгазете" Шпек відзначив багато недоробок у роботі української частини комітету з підготовки нової угоди, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"І головна з них - те, що не ведеться щоденна робота з підготовки нової угоди", - сказав він.

Шпек відзначив, що з питань безпеки, юстиції, політики Україна вже має своє бачення положень нової угоди, а з економічної частини - ні.

"Чіткої позиції України з багатьох питань ще немає... Це недоробка головним чином Міністерства економіки й інших профільних відомств", - сказав він.

За словами Шпека, переговори з ЄС про зону вільної торгівлі почнуться із запізненням у кращому випадку на 8 місяців від запланованого терміну і тому дуже важливо, щоб до моменту їхнього початку Україна точно знала, що хоче бачити в цій угоді і мала свою позицію з усіх питань.

Для цього Мінекономіки має встигнути узгодити всі питання з профільними організаціями ЄС, а також між українськими міністерствами і відомствами, для того, щоб до початку переговорів з ЄС Україна мала чіткі вимоги по галузях.

Шпек прогнозує, що переговори з ЄС про зону вільної торгівлі займуть мінімум 2 роки.

Згідно з домовленостями України і ЄС, офіційні переговори про зону вільної торгівлі почнуться після вступу України до Світової організації торгівлі. Зараз проводиться попереднє неофіційне обговорення з цього питання.

Шпек також розкритикував Мінекономіки за нездатність протягом багатьох років завершити процес вступу України до СОТ.

Він, крім того, розкритикував Міністерство транспорту і зв'язку. За його словами, довелося на півроку відкласти переговори з нової авіаційної угоди з ЄС через неготовність цього міністерства.

Як відомо, Україна розраховувала укласти з ЄС нову посилену угоду до кінця 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування