В Україні намічається дефіцит прав водія

Понеділок, 10 грудня 2007, 13:25

Консорціум "ЄДАПС" заявляє про можливий дефіцит водійських посвідчень і техпаспортів.

Як відзначається в прес-релізі консорціуму, "з вини заступника міністра МВС Віктора Суслова сотні тисяч українців можуть залишитися без транспортних документів".

Справа в тому, що 11 грудня в "ЄДАПСа" закінчується договір на постачання видаткових матеріалів для децентралізованого виготовлення водійських посвідчень.

Оскільки "усі зобов'язання за минулим договором виконані в повному обсязі, Консорціум "ЄДАПС" не має юридичних підстав для подальших постачань", йдеться в прес-релізі консорціуму.

"Таким чином, із середини грудня 2007 р. усі підрозділи ДАІ МВС України зіштовхнуться з відсутністю бланків документів", обіцяє "ЄДАПС".

"Консорціум задовго до закінчення термінів дії згаданих договорів, намагався запобігти критичній ситуації... Однак, усякий раз Консорціум зіштовхувався з непоясненою бездіяльністю окремих посадових осіб МВС і насамперед заступника міністра Віктора Суслова", - йдеться в документі.

Як відомо, у червні-липні між "ЄДАПСОМ" і МВС уже відбувся конфлікт через бланки для закордонних паспортів.

Як відзначав журнал "Бізнес", "колапс, що вразив паспортну систему України, був організований спеціально, щоб визначити головних винуватців — вітчизняні паспортні служби і ГП "Ресурс-Документ", яке зрештою було ліквідовано.

"Я не розумію поки, як це сталося, але тепер паспортною системою в країні керує приватна структура. І це не повинно було статися", - заявив міністр внутрішніх справ Василь Цушко.

Серед лобістів ЄДАПС ЗМІ називають депутата "регіонала" Василя Грицака, екс-начальника Департаменту ресурсного забезпечення МВС України м.Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News