Ющенко повернув до життя одне з рішень Януковича

Понеділок, 10 грудня 2007, 14:02

Президент Віктор Ющенко підписав указ, за яким втрачає чинність його указ від 17 вересня цього року про зупинення дії постанови Кабінету міністрів "Питання Державного комітету у справах ветеранів" від 11 вересня цього року.

Відповідна постанова Кабміну ліквідувала Державний департамент адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів – урядовий орган державного управління, що діє у складі Міністерства оборони.

Указом від 17 вересня Ющенко зупинив цю постанову як таку, що позбавляє Міноборони можливості спрямовувати та координувати управління у сфері соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас чи відставку, а також у зв’язку з реформуванням ЗСУ, і не відповідає інтересам утвердження та забезпечення відповідних прав військовослужбовців.

Ющенко також вважав, що названа постанова уряду суперечить низці законів та Конституції України і вносив до Конституційного Суду відповідне подання "з мотивів невідповідності Конституції" постанови Кабміну "Питання Державного комітету у справах ветеранів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування