"Регіони" вперлися Мартинюком у стіну

Понеділок, 10 грудня 2007, 14:50

Фракція Партії регіонів наполягає на кандидатурі представника Компартії Адама Мартинюка на посаду першого заступника голови Верховної Ради.

Про це повідомляють Українські новини із посиланням на прес-службу Партії регіонів.

"Ми вважаємо за доцільне віддати таке право (на першого віце-спікера) Компартії, а також думаємо, що Адам Мартинюк - досвідчена людина", - сказав член фракції Михайло Чечетов.

На думку депутата, його політична сила завжди показувала свою демократичність, високу політичну культуру, як по відношенню до своїх опонентів, так і до друзів.

"Хтось очікує, що ми вчинимо інакше і як мегапартія висунемо свою кандидатуру на посаду першого віце-спікера, але ми, навпаки, говоримо, що це для нас не так принципово важливо", - наголосив Чечетов.

Він переконаний, що відмова коаліції розглядати кандидатуру Компартії на цю посаду - ознака люстрації.

"Адже комуністів також обрав народ, кілька мільйонів наших громадян, в основному, люди старшого покоління, які проливали кров і віддали життя за те, щоб ми сьогодні жили під мирним небом, що врятувало нас від фашистської чуми", - наголосив депутат.

На думку Чечетова, така поведінка свідчить про недемократичність коаліції.

Як відомо, Чечетов сподівається, що коаліція підтримає висунуту фракціями меншості кандидатуру на посаду першого заступника голови парламенту на засіданні у вівторок.

Лідер фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" В'ячеслав Кириленко вважає неприйнятною присутність представників Компартії в президії Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування