Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії залишиться стара команда, але Захід буде задоволений?

Понеділок, 10 грудня 2007, 15:05

Кандидатура Дмитра Медведєва на посаду президента Росії прийнятна для Заходу, вважає німецький політолог Олександр Рар.

"Із сьогоднішнього дня ясно, хто буде спадкоємцем Володимира Путіна. Думаю, дуже багато хто зітхне з полегшенням. На Заході тим більше. Для Заходу це найбільш прийнятний кандидат з усіх, кого обговорювали", - сказав Рар "Інтерфаксу" у понеділок.

"Тепер зрозуміло, що буде молодий президент, а не старий. Не пенсіонер, а, навпаки, людина, що набагато молодша за Путіна. Це майбутнє покоління Росії", - відзначив Рар.

За його словами, "Медведєв у гарних відносинах із Заходом". "Путін показав, що не має наміру йти на повідку в тих консервативних сил, які виступали за ізоляцію Росії. Кандидатура Медведєва - це гарний сигнал демократичному суспільству і бізнесові. Економіка Росії буде будуватися на відкритих принципах", - підкреслив політолог.

Він висловив упевненість, що населення Росії надасть підтримку Медведєву і що йому вдасться за допомогою партій провести конструктивну виборчу кампанію.

У той же час політолог Глєб Павловський вважає, що підтримка Володимиром Путіним пропозиції "Єдиної Росії" і ще трьох політичних партій висування кандидатури Дмитра Медведєва на пост президента свідчить про сформований консенсус правих і лівих сил по продовженню політичного курсу країни.

"У владі залишається політична команда нинішнього президента Путіна. Медведєв керував його першим штабом у виборчій кампанії, так само, як і Сергій Іванов є дуже близькою і довіреною особою. Це означає, що члени цієї команди так чи інакше у великій політиці", - думає Павловський.

Торкаючись політичних перспектив першого віце-прем'єра Іванова, політолог висловив думку, що його "місце буде досить високим і, можливо, ми довідаємося про це ще до виборів".

"Іванов ніколи не ніс альтернативну Путіну позицію. Його позиція - це версія тієї ж позиції Путіна, того ж "плану Путіна". У будь-якому випадку, навряд чи хтось з команди Путіна в силу того, що він саме з цієї команди, буде пропонувати себе як альтернативу тій кандидатурі, яку висуває Путін", - сказав Павловський.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування