У "НУ-НС" заступилися за Балогу: без його "таланту"...

Вівторок, 11 грудня 2007, 07:42

Депутат фракції "Наша Україна – Народна Самооборона" Олексій Кучеренко закликає колег по фракції не критикувати голову секретаріату президента Віктора Балогу.

У коментарі, оприлюдненому на сайті Кучеренка, він називає помилковими заяви деяких представників фракції НУ-НС, які "впродовж останнього часу виступають з негативними оцінками діяльності" Балоги.

Депутат зазначає, що посада глави секретаріату є виключно прерогативою президента, а втручання деяких членів "НУ-НС" у розстановку кадрів патронатної служби некоректне і неприпустиме.

"Певні протиріччя між діяльністю секретаріату та фракції повинні вирішуватися на робочих нарадах керівного складу СП та членів фракції", - переконаний Кучеренко.

Ініціаторами та співголовами таких нарад, на думку Кучеренка, мають стати голова секретаріату президента та голова фракції "Наша Україна – Народна самооборона" В’ячеслав Кириленко.

"Саме вони, враховуючи їх особливу відповідальність, мають терміново відпрацювати механізми ефективної взаємодії. Якщо ці два молодих, порядних, перспективних політики не зрозуміють, що цей конфлікт послабляє обох, їх може спіткати доля тандему Тимошенко – Порошенко зразка 2005 року", - упевнений Кучеренко.

Крім того, депутат від "НУ-НС" висловлює незгоду "з формою прояву своєї позиції деякими моїми колегами (так званими "непідписантами"), серед яких, до речі, дуже авторитетні і поважні в країні люди".

"Безумовно, можу погодитися стосовно оцінки якості коаліційної угоди, як достатньо сирого і в деяких місцях суперечливого Конституції та цілій низці законів документу... З іншого боку, можу тільки порадити своїм колегам відокремлювати "зерна від полови", щоб вони чітко розрізняли пріоритетні стратегічні цілі та менш важливі тактичні завдання", - йдеться в коментарі.

"У будь-якому випадку, публічні звинувачення переважної більшості фракції в банальному "розподілі посад" є некоректними та навіть, інколи, смішними", - вважає Кучеренко.

На його думку, "це просто є свідченням надмірної переоцінки деякими членами фракції своєї "унікальності", що призводить до "збільшення прихильників "імперативного мандату" як засобу боротьби з "унікальністю".

"Колегам, які сповідують принципи відкритої публічної політики, слід визнати, що без того самого "кризово-менеджерського" таланту Балоги, який є сьогодні об’єктом критики, ситуація могла бути програною раз і назавжди", - заявляє Кучеренко.

"І сьогодні мова навряд чи йшла б взагалі про створення демократичної коаліції і механізмів її приходу до влади. Скоріш за все, йшлося б про те, якби втримати останнього депутата від переходу в "антикризову" більшість", - вважає він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування