Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна просить Росію віддати МАРС і не сперечатися

Вівторок, 11 грудня 2007, 08:25

Україна закликає Росію повернути їй станцію радіонавігаційного спостереження МАРС-75 (Генічеськ, Херсонська область).

Про це йеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

За інформацією МЗС, Господарський суд Херсонської області ухвалив повернути станцію радіонавігаційного спостереження МАРС-75 у керування Міністерства транспорту і зв'язку України.

Однак 6 грудня військові Чорноморського флоту Росії відмовили судовим виконавцям у допуску на станцію.

Незважаючи на те, що рішення суду залишається чинним, російська сторона відмовляється виконувати його, передає "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Позиція російської сторони щодо невизнання рішень судів України, зокрема щодо станції радіонавігаційного спостереження МАРС-75, суперечить нормам міжнародного права і законодавству України", - сказано в повідомленні МЗС України.

Україна закликає Росію конструктивно вести переговори щодо укладання угоди про навігаційно-гідрографічне і гідрометеорологічне забезпечення безпеки в Чорному й Азовському морях.

Україна також закликає Росію здійснити передачу засобів навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавства Україні, що незаконно використовуються Чорноморським флотом Росії.

Як відомо, у жовтні Росія заявляла, що питання передачі навігаційно-гідрографічних об'єктів у Криму потрібно вирішувати в двосторонньому порядку, а не рішенням національного суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування