Головну арену для Євро-2012 можуть звести на танковому заводі

Вівторок, 11 грудня 2007, 10:24

Керівництво Києва та президент Віктор Ющенко під час зустрічі минулого тижня вирішили не зносити торговельно-розважальний комплекс "Троїцький", який зводять біля НСК "Олімпійський".

Натомість розглянуто пропозицію спорудити стадіон для проведення фіналу Євро-2012 на місці танкового заводу в Дарницькому районі, повідомляє "Хрещатик".

За словами секретаря Київради Олеся Довгого, таку ініціативу, висловлену Інститутом урбаністики, Ющенко та керівництво міста визнали пріоритетною.

Як відомо, на початку жовтня Головне управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища замовило в Інституту урбаністики план зонування та використання земельних ділянок у районі станцій метро "Бориспільська" та "Червоний Хутір".

Після розгляду на містобудівній раді цей план доопрацьовують фахівці.

Також у районі з'явиться новий житловий масив, у будинках розселятимуть туристів під час проведення Євро-2012, а після чемпіонату там мешкатимуть кияни.

"Ця територія є найкращою з точки зору зручного розташування та можливості забезпечення транспортної доступності об'єкта", - розповів начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Василь Присяжнюк.

За його словами, ініціативу спорудження стадіону на місці танкового заводу досі не підтримало Міноборони, адже від цього відомства чекають на дозвіл користування ділянкою.

У свою чергу в Міністерстві оборони повідомили, що раніше відомство планувало використати цю територію під забудову, щоб забезпечити військових житлом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування