Ахметов хоче, щоб Луценко приїхав до нього за кермом БТРа

Вівторок, 11 грудня 2007, 10:51

Бізнесмен, член Партії регіонів Рінат Ахметов спокійно ставиться до призначення Юлії Тимошенко на посаду прем'єра.

"За Юлію Володимирівну проголосували 31% виборців. Це говорить про те, що величезна кількість виборців довіряють цьому політику. Яке до цього може бути моє ставлення? Є, теоретично, "помаранчева" коаліція – 228 голосів. Я вже говорив, що ми з повагою поставимося до створення коаліції. І якщо Юлія Володимирівна буде прем'єр-міністром, я з повагою поставлюся до такого рішення", - сказав Ахметов в інтерв'ю "Новым известиям".

У такому випадку, за його словами, Партія регіонів буде в опозиції.

Водночас Ахметов зазначив, що його не цікавить, "якого кольору коаліція".

"Мене більше за все хвилює, що вона буде робити. Якщо це коаліція, налаштована на реформи, на економічне зростання, то дай Боже їм здоров'я. Якщо це коаліція буде налаштована на те, щоб щось відібрати, поділити, то це не демократична коаліція, а комуністична коаліція сімнадцятого року", - сказав він.

На питання, що він у такому випадку буде робити, Ахметов сказав:

"Що я буду робити? (Сміється.) Якщо Луценко буде їхати на БТРі, але бажано, щоб він не посилав до мене БТР, а сам їхав за кермом, то це вийде непогано. Тому що такий фільм, знятий за його участі, коштував би дорого, і Україна на цьому заробить гроші".

На питання про його ставлення до новообраного спікера Арсенія Яценюка, Ахметов відповів:

"Я з великою повагою ставлюся до Арсенія. І хочу сказати, що він молодий, енергійний. У нього є ідеї, у нього є енергія, і досить досвідчена ця людина. І я переконаний, що він справиться".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування