Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк "під завісу" влаштувала розпродаж?

Вівторок, 11 грудня 2007, 11:13

Під завісу прем'єрства Віктора Януковича Фонд державного майна виставив на продаж близько 10 великих підприємств.

Серед них, пише "Дело", 100% пакет акцій одного з найбільших хімічних підприємств "Сумихімпром", 50% акцій лізингової компанії "Украгромашінвест".

На думку експертів, раптова активність ФДМ пов'язана з майбутнім призначенням нового уряду і, відповідно, звільненням з посади голови ФДМ Валентини Семенюк, зазначає видання.

"Семенюк зараз зацікавлена ще до зміни складу уряду за мінімальною ціною продати ці об'єкти під свого покупця", - запевняє екс-голова комітету Верховної Ради з питань приватизації Андрій Кожемякін.

На думку аналітика компанії Concorde Саріtаl Володимира Нестеренка, у купівлі "Сумихімпрому" зацікавлений російський мільярдер Віктор Вексельберг. Вартість підприємства він оцінює в 140-180 мільйонів доларів.

На думку експерта з економічних питань центру Разумкова Василя Юрчишина, бажання приватизувати ці підприємства з боку Семенюк є демонстративним кроком.

"Три роки приватизація була законсервована", - пояснює він. На думку Юрчишина, мало шансів, що ФДМ проведе приватизацію при нинішній голові.

Водночас у Фонді держмайна запевняють, що приватизація підприємств йде в звичайному режимі.

"Ми не бачимо в цьому якоїсь поспішної приватизації", - запевняє прес-секретар ФДМ Ніна Яворська.

За її словами, дати оголошення конкурсу дуже оптимістичні, і насправді в зазначений термін ФДМ може не укластися.

"Наприклад, "Украгромашінвест" ми ніяк не зможемо виставити на продаж 26 грудня, до цього часу підприємство треба хоча б оцінити", - пояснює Яворська.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування