Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко думає, що Литвин ніяк не може вийти з пози

Вівторок, 11 грудня 2007, 11:52

Один з лідерів НУ-НС Юрій Луценко вважає, що лідер блоку власного імені Володимир Литвин гальмує обрання першого віце-спікера та віце-спікера Верховної Ради.

"Сьогодні бачимо дивну картину: Володимир Михайлович, який так принципово розповідає про недоліки всіх політичних сил, сам не хоче брати на себе відповідальність ні за що. Він каже, що треба робити і те, і те, а сам гальмує конструктивну роботу не менше, ніж Партія регіонів", - сказав Луценко в інтерв’ю "Україні молодій".

"Він (Литвин) сьогодні ніяк не може зійти з пози невизнаного генія і запропонувати врешті–решт когось у президію Верховної Ради. Коли він зі всіх екранів розповідає, що треба рятувати країну і треба рухатися вперед, то я згадую одне: ніщо так не вибиває із сідла, як небажання їхати. Ну нема в чоловіка бажання їхати: він хоче, щоб усі провалились, і тоді він прийде рятувати країну", - додав він.

На питання, чи буде коаліція знову пропонувати Литвину входження до її складу, Луценко відповів:

"Ми вже стільки разів протягували руку, що я вже не бачу потреби повторювати: двері в коаліцію не зачинені. Мова не йде про роль "шісток" чи слуг, як про це каже Володимир Михайлович. Може, в нього комплекс виробився, поки він працював в Адміністрації президента (Леоніда Кучми), але в демократичній коаліції йдеться про рівноправних партнерів. Хто хоче працювати — отримує вдосталь можливостей для цього. А хто не хоче, той завжди знайде пояснення".

Водночас він назвав "деструктивною" кандидатуру комуніста Адама Мартинюка на посаду першого віце-спікера.

"Якби я або інший депутат не знали Мартинюка за роботою в минулих скликаннях, то спокійно розглянули б його кандидатуру. Але ми знаємо Адама Івановича як майстра на всі руки щодо маніпулювання Регламентом Верховної Ради", - сказав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування