У Регіонах пояснили, чому коаліція не змогла проголосувати за Тимошенко

Вівторок, 11 грудня 2007, 14:22

Представники коаліції демократичних сил не змогли проголосувати за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра тому, що поспішали продемонструвати свою вірнопідданість.

Таку думку висловив депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл, повідомляє Ліга.

"Людина так хотіла продемонструвати свою вірнопідданість, це моє припущення, що натиснула на півсекунди раніше. У системи "Рада" є одна запрограмована річ - якщо ви натиснете хоча б на півсекунди раніше..., до того як почнеться голосування, або на півсекунди пізніше - ваша картка не проголосує", - сказав Чорновіл.

Він також зазначив, що представники БЮТ у сесійній залі нікому не пред'являли претензій із приводу карток, що неспрацювали, і з'ясовували це питання між собою.

"Говорили - недосвідчений депутат, тільки що обраний тощо, а зараз намагаються винести це за межі", - сказав Чорновіл.

Щодо того, що депутат Партії регіонів Лук'янов вирвав картку в спікера Арсенія Яценюка він зазначив, що якщо це так, то очевидно має бути якийсь висновок, однак він особисто цього не бачив.

Водночас, у Чорновола виникло запитання і до самого спікера: "Чи мав він право ставити повторно голосування результативне по прем'єру, не проголосувавши попередньо повернення (до даного питання). Принаймні, це вже не регламентна норма".

У свою чергу, член фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко називає заяви депутатів БЮТ про те, що система "Рада" при голосуванні не спрацювала, "дитячим белькотінням".

"Система "Рада" спрацювала бездоганно... Інша справа, що результати голосування не подобаються представникам помаранчевої коаліції, і вони постараються під час перерви влаштувати "обструкцію" тим народним депутатам, що проголосували проти", - цитує Колесніченка прес-служба ПР.

"Зараз, у ході перерви, вони погрозами "дотиснуть" своїх народних депутатів. Цілком можливо, що при повторному голосуванні за спинами тих депутатів, що перший раз проголосували проти, будуть стояти наглядачі з батогом і стежити за "вільним" волевиявленням підвідомчих депутатів", - додав він.

Як відомо, у вівторок, 11 грудня, президент Віктор Ющенко з парламентської трибуни представив кандидатуру Тимошенко на посаду прем'єр-міністра, однак за неї проголосували лише 225 депутатів з необхідних 226-ти.

Парламентська коаліція стверджує, що результати голосування за системою "Рада" були сфальсифіковані і має намір наполягати на переголосуванні по призначенню Тимошенко на посаду прем'єра.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування