ТИМОШЕНКО ВЗЯЛА МІНІСТРІВ З СДПУ(О) І КВОТИ КПУ

Вівторок, 11 грудня 2007, 18:18

У вівторок на вечірньому пленарному засіданні депутатам роздали проект постанови Верховної Ради про формування складу Кабінету міністрів.

Автор проекту - лідер БЮТ Юлія Тимошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до проекту постанови, на посаду першого віце-прем'єр міністра України пропонується призначити Олександра Турчинова.

На посаду віце-прем'єрів - Івана Васюника, Йосипа Вінського і Григорія Немирю.

На посаді міністра транспорту і зв'язку - Таріела Васадзе, міністра культури і туризму Василя Вовкуна, міністра економіки - Богдана Данилишина, міністра праці і соціальної політики - Людмилу Денисову, міністра оборони - Юрія Єханурова, міністра охорони здоров'я - Василя Князевича, міністра освіти і науки - Василя Кременя.

На посаду міністра Кабінету міністрів - Петра Крупка, міністра регіонального розвитку і будівництва - Василя Куйбіду, з питань ЖКГ - Олексія Кучеренка, внутрішніх справ - Юрія Луценка, аграрної політики - Юрія Мельника, промислової політики - Володимира Новицького, юстиції - Миколу Оніщука.

На посади міністрів закордонних справ - Володимира Огризка, у сім'ї, молоді і спорту - Юрія Павленка, фінансів - Віктора Пинзеника, вугільної промисловості - Віктора Полтавця, палива й енергетики - Юрія Продана, охорони навколишнього середовища - Георгія Філіпчука, з питань надзвичайних ситуацій - Володимира Шандру.

З запропонованого складу нового уряду України тільки Мельник може залишитися в наступному Кабінеті міністрів у випадку його затвердження. Більшість передбачуваних міністрів - представники БЮТ або НУ-НС.

Зараз в уряді України 27 міністерських портфелів, включаючи прем'єра, його першого заступника і 5 віце-прем'єрів.

Більшість з них - представники очолюваної Віктором Януковичем Партії регіонів, що ввійшли в прохідну частину виборчого списку.

Кремінь був міністром освіти за квотою СДПУ(о) в уряді Януковича 2002-2005. Мельник був міністром в уряді Януковича в 2006-2007 за квотою КПУ, він також є близьким до глави ДУСі Ігоря Тарасюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування