У Тимошенко все одно високі шанси

Вівторок, 11 грудня 2007, 18:38

Українські політологи вважають, що в лідера БЮТ Юлії Тимошенко залишаються високі шанси стати прем'єром.

"Що стосується шансів на прем'єрство в Юлії Тимошенко, то вони високі, вони зберігаються. Завтра (12 грудня) кандидатура Тимошенко буде представлена для голосування на посаду глави уряду", - сказав політолог Вадим Карасьов

"Хоча я б сказав так, що шанси бути обраною прем'єр-міністром більше, ніж не бути обраною, хоча сьогодні бути обраною на посаду прем'єра шансів менше, ніж було вчора", - сказав він.

На його думку, нинішня парламентська коаліція є поки "арифметичною, а не політичною одиницею".

"Коаліція, у якої не вистачає резерву голосів для спокійного голосування, і яка змушена мобілізувати хворих депутатів на голосування, ця коаліція заздалегідь неробоча. За таких умов будь-який технічний збій може привести до політичного збою і до політичної нерезультативності", - відзначив Карасьов.

У той же час політолог Андрій Єрмолаєв вважає, що "у коаліції є всі шанси і підстави провести повторне голосування на підставі нового подання президента".

На його думку, у даний час у парламенті занадто політизована процедура голосування.

"Що стосується технічної сторони, тут експерти дадуть відповідь... Мені здається, тут дуже велику роль зіграв емоційний фактор також як при голосуванні за Яценюка (спікера парламенту), було відчуття об'єднання коаліції, відчуття єдності, от такий же ефект розчарування був при 225 голосах сьогодні і тому так багато твердих, необґрунтованих обвинувачень на адресу опонентів", - сказав політолог.

Єрмолаєв підкреслив, що якщо повторне голосування за кандидатуру Тимошенко на посаду прем'єра також виявиться нерезультативним, тоді це вже буде проблема політичного плану.

Він відзначив, що голосування у вівторок ще раз показало "критичний" стан коаліції, у якого усього лише 228 голосів і багато "хитких".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...