Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський продає свої активи

Вівторок, 11 грудня 2007, 19:32

Evraz Group купує ряд гірничодобувних і металургійних активів в Україні.

Як говориться в повідомленні групи, це 99,25% акцій ГЗК "Суха балка", 95,57% акцій Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровського і більш ніж 90% частки в трьох коксохімічних заводах.

Дані активи входять у групу "Приват", що належить основним акціонерам найбільшого в Україні Приватбанку Геннадію Боголюбову й Ігорю Коломойському.

Evraz оплатить покупку активів новими акціями і коштами. Угоди планується закрити в першому кварталі 2008 року.

Умови придбання в повідомленні не розкриваються, але вказується, що остаточні умови і структура угоди будуть схвалені радою директорів Evraz на підставі висновку міжнародної організації оцінювачів, що проведе незалежну оцінку активів, що купуються.

"Ми розглядаємо дані придбання як ще один важливий етап реалізації наших стратегічних планів. З цією покупкою в Україні зросте рівень нашої самозабезпеченості залізорудною сировиною і продовжиться інтеграція Evraz у гірничорудний сегмент", - приводяться в повідомленні слова голови ради директорів і президента групи Олександра Фролова.

Він відзначив, що коксохімічні підприємства створять додаткові можливості для збуту коксівних вугіль, що добуваються на вугільних шахтах групи.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування