Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Автор "Ради" скинув провал Тимошенко на "людський фактор"

Середа, 12 грудня 2007, 07:37

Один із авторів системи "Рада", директор Інституту проблем математичних машин та систем НАНУ Анатолій Морозов виключає будь-яке втручання в цю систему.

Таку заяву він зробив в ефірі "5 каналу", коментуючи голосування за Юлію Тимошенко як кандидата на посаду прем'єр-міністра у парламенті у вівторок.

"Вона (система "Рада") має декілька рівнів. Кожен рівень, кожне робоче місце депутата, воно за кожну секунду сотні разів перевіряється, кожна кнопка, яка є на пульті. І коли є яка-небудь невідповідність тому, що діється, то зразу з'являється сигнал про те, що такий арм замінити, робоче місце депутата", - розповів Морозов.

Він також наголосив, що "йде контроль на всіх рівнях".

"Система має центр управління, головний центр управління, який включається тільки під час загрузки, коли починається пленарне засідання. Після цього, центр блокує всі можливості доступу до цієї системи в період проведення пленарного засідання. І тільки зупинивши пленарне засідання, зупинити систему можна... Ну це така річ, що буде очевидна", - сказав він.

На думку Морозова, причиною таких результатів голосування у вівторок могла бути звичайна неуважність депутатів, а відповідно й натискання кнопки не у відведений для цього проміжок часу.

Як відомо, у вівторок, 11 грудня, президент Віктор Ющенко з парламентської трибуни представив кандидатуру Тимошенко на посаду прем'єр-міністра, однак за неї проголосували лише 225 депутатів за необхідних 226-ти.

Парламентська коаліція стверджує, що результати голосування за системою "Рада" були сфальсифіковані і має намір наполягати на переголосуванні по призначенню Тимошенко на посаду прем'єра.

Система "Рада" постійно використовується для голосування у Верховній Раді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування