СБУ НЕ ВИЯВИЛА ВТРУЧАННЯ У СИСТЕМУ "РАДА"

Середа, 12 грудня 2007, 09:16

За результатом перевірки СБУ даних про зовнішнє втручання у систему "Рада" не виявлено.

Про це сказано у повідомленні прес-служби СБУ.

Спеціальна міжвідомча комісія у складі співробітників СБУ, Інституту проблем математичних машин та систем НАН України та представників апарату Верховної Ради перевірила функціонування пультів депутатів Олександра Омельченка, Ярослава Федорчука, Івана Деньковича.

"У протоколі міжвідомчої комісії фахівцями констатовано, що пульти народних депутатів України не мають зовнішніх пошкоджень, режими роботи пультів та самої системи "Рада" відповідають програмно-технічним вимогам", - сказано у повідомленні.

Прес-служба СБУ також повідомляє, що у ході роботи міжвідомчої комісії даних про зовнішнє втручання у систему "Рада" не отримано.

Оскільки система голосування "Рада" не має атестату відповідності СБУ звернулась до Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації, яка за законодавством України відповідає за безпеку телекомунікацій у державі.

СБУ поінформувала депутатів, Генпрокуратуру та апарат Верховної Ради про викладені вище результати роботи міжвідомчої комісії та надала копії матеріалів перевірки.

Як відомо, у вівторок під час голосування за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем’єра не спрацювали картки НУ-НСівця Омельченка і БЮТівця Даньковича.

Під час голосування за повернення до цього ж питання не спрацювала картка БЮТівця Федорчука, а у спікера Арсенія Яценюка відібрав картку для голосування "регіонал" Владислав Лук’янов.

Коаліція звинуватила Партію регіонів у блокуванні голосування і заявила, що система "Рада" була запрограмована на 225 голосів.

БЮТ і НУ-НС звернулися до СБУ з вимогою перевірити функціонування системи "Рада".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування