Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Німеччині вже пророкують Україні нові вибори

Середа, 12 грудня 2007, 09:28

Німецький політолог Райнер Лінднер з Фонду "Наука і політика" вважає, що якщо Верховна Рада у середу не обере прем’єр-міністра, Україна може знову опинитися в глибокій політичній кризі і тоді нові вибори будуть майже неминучими.

У коментарі "Німецькій хвилі" він зазначив, що голосування по кандидатурі прем’єра продемонструвало, що більшість у новій Верховній Раді дуже незначна.

Лінднер також вважає, що це провальне голосування стало несприятливим початком роботи Юлії Тимошенко і показало, як важко їй буде проводити свою політику.

Крім того, він вважає, що результат голосування за кандидатуру Тимошенко на посаду прем’єра у вівторок означає, що нестабільність у Верховній Раді буде завжди.

Водночас берлінський політолог сподівається, що у середу Верховна Рада таки обере прем’єр-міністра.

"Ми в Берліні, і Європейський союз теж, сподіваємося, що в Україні запанує нарешті здоровий глузд. Усім потрібна політична стабільність: ЄС, Росії, і не в останню чергу самим українцям. Я сподіваюся, що в середу таки відбудеться голосування, і уряд почне працювати. Це головне", - зазначив Лінднер.

У цілому, німецькі експерти були неприємно вражені подіями, які відбулись під час обрання прем’єр-міністра у Верховній Раді України у вівторок, зазначає "Німецька хвиля".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування