Янукович проситься до штурвала

Середа, 12 грудня 2007, 10:04

Лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що неспроможність коаліції підтримати кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра свідчить про марність сподівань суспільства на стабільність у державі.

"Учорашні події в парламенті продемонстрували очевидну нежиттєздатність коаліції-227. Це дало суспільству чіткий і зрозумілий сигнал: сподівання на стабільність в країні – марні", - йдеться у заяві Януковича.

"Тому, як політики відповідальні, ми повинні зробити все, щоб не дозволити зіштовхнути Україну в вир перманентних політичних криз. Ми мусимо вивести державний корабель з круговерті небезпечних порогів на безпечну течію", - додав він.

На переконання Януковича, "суспільство врешті-решт повинно отримати відповідь на запитання, чи здатна коаліція-227 взяти відповідальність за країну: як кажуть, або – або".

"Або вони беруть відповідальність і виконують обіцянки, дані виборцям (а це залежить лише від них самих і тут не треба шукати винних у власній неспроможності, повторюю: головне – це відповідальність і ніхто їм не буде перешкоджати брати її на себе), або треба відкрито визнати неспроможність коаліції-227", - заявив лідер "Регіонів".

Відносно майбутнього Янукович заявив, що Партія регіонів "завжди буде підтримувати всі напрями розвитку країни, які збігаються з програмою партії, а якщо хтось запропонує кращий шлях – у нас вистачить мужності визнати це і теж підтримати".

"Однак сьогодні ми переконані в тому, що події, які відбуваються в парламенті, починаючи з першого дня роботи Верховної Ради шостого скликання, приносять нестабільність в суспільство", - заявив Янукович.

"І ця нестабільність буде головною перешкодою на шляху розвитку країни і на шляху до поліпшення життя наших громадян", - додав він.

Янукович переконаний, що "сьогодні Україні потрібен не популізм, не амбіції та звинувачення одних одними, а національне порозуміння".

"Потрібне усвідомлення відповідальності за долю держави, потрібні зважені мудрі державницькі рішення. Ми закликаємо до цього і, я впевнений, народ підтримає таку нашу позицію", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...