Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський перетворився з ворога в партнера росіян

Середа, 12 грудня 2007, 10:09

Evraz Group отримає частину активів української групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Придбання може коштувати компанії $1,5-2,5 млрд, але частина її буде оплачена акціями, пишуть російські "Ведомости".

Evraz Group підписала угоду про придбання великих пакетів акцій п'яти підприємств на Україні, повідомила у вівторок компанія: 99,25% акцій ГЗК "Суха балка", 95,57% акцій Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровського, 93,74% акцій коксохімічного заводу "Баглейкокс", 98,65% акцій "Дніпрококса" і 93,83% акцій Дніпродзержинського коксохімічного заводу.

Ці активи додадуть Evraz Group 3,75 млн. тонн аглоруди, 1,23 млн. тонн сталі і 3,52 млн. тонн коксу на рік.

Переговори про покупку українських активів Evraz Group вела півроку, стверджують джерела, близькі до групи, і співробітник металургійної компанії, що працює на Україні.

Якийсь час пішов на те, щоб їх основний бенефіціарій — Ігор Коломойський врегулював взаємини зі своїми партнерами, говорять співрозмовники "Ведомостей".

Частки деяких з партнерів Коломойському довелося викупити для угоди з Evraz Group, уточнило одне з джерел.

Evraz Group оплатить угоду грішми і новими акціями, говориться в повідомленні компанії. Так що Коломойський, який півтора року тому притягнув одного з власників Evraz Group — Олександра Абрамова як співвідповідача в позові в США в справі про Нікопольський завод феросплавів, тепер стане його партнером.

"Остаточні умови і структура угоди ще мають бути схвалити радою директорів компанії. Її планується закрити в I кварталі 2008 р. Від додаткових коментарів представник Evraz Group відмовився. Одержати офіційні коментарі представників групи "Приват" не вдалося, але джерела в групі підтвердили факт укладання угоди", йдеться в матеріалі видання.

Коломойський продав не всі активи. У "Привата" залишився феросплавний бізнес і частки в Криворізькому залізорудному комбінаті і Південному ГЗК. У ГЗК у "Привата" є партнери — Рінат Ахметов і Вадим Новінський відповідно, так що консолідувати їх неможливо, вважає менеджер однієї з російських металургійних компаній, відзначає видання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування