Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" можуть звільнити Яценюка за те, що він "невнятно" говорить

Середа, 12 грудня 2007, 10:27

"Регіонал" Тарас Чорновіл не виключає депутатської ініціативи щодо відставки спікера Арсенія Яценюка.

Про це він сказав журналістам у середу.

Водночас він наголосив, що формалізованого рішення з цього приводу немає і ця інформація на даний момент існує у вигляді чуток.

"Витає в повітрі серед депутатів питання: якщо спікер у перший і практично принциповий день роботи примудрився зробити помилки, невнятно поставити питання на голосування і ніхто не зрозумів, за що голосують, і крім цього не вислухав представників усіх фракцій і таким чином довів Раду до клінчу, то чи може цей спікер керувати Верховною Радою?", - сказав він.

На репліку про те, що Яценюк не міг голосно поставити питання на голосування через те, що "регіонали" зламали йому мікрофон, Чорновіл сказав, що ці порушення відбувалися ще до того, як була поламана апаратура.

"У цей момент ніхто йому мікрофонів навіть не рухав", - зазначив він.

Згідно з регламентом голова Верховної Ради України може бути в будь-який час відкликаний з посади Верховною Радою на його прохання, крім випадку виконання ним обов'язків президента України відповідно до статті 112 Конституції України.

Також голова ВР може бути відкликаний у зв'язку з незадовільною його роботою на цій посаді, в тому числі у разі відсторонення від ведення пленарних засідань три і більше разів протягом однієї чергової сесії Верховної Ради, або через інші обставини, що унеможливлюють виконання ним своїх обов'язків.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування