Водіїв штрафуватимуть за відсутність зеленої картки

Середа, 12 грудня 2007, 12:44

Міністерство внутрішніх справ вирішило штрафувати водіїв за відсутність полісів обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності з 1 січня 2008 року.

Про це сказано в повідомленні міністерства, текст якого мають Українські новини.

Так, наказом МВС №451 від 29 листопада затверджено Інструкцію з організації діяльності підрозділів Державтоінспекції МВС щодо контролю за наявністю у водіїв полісів обов'язкового страхування громадянської відповідальності власників наземних транспортних засобів і страхових сертифікатів "Зелена картка", що набуває чинності з 1 січня 2008.

Відповідно до інструкції, під час спостереження за дорожнім рухом працівники ДАІ мають право зупиняти автомобілі, на лобовому склі яких відсутній знак, що свідчить про наявність поліса.

Причому відсутність такого знака не є порушенням, і штраф може стягуватися, якщо у водія немає вищевказаного страхового поліса.

Крім того, незалежно від наявності спеціального знака, ДАІ може перевіряти наявність і дійсність полісів у разі порушення правил дорожнього руху, а також причетності транспортного засобу до ДТП.

Штраф за відсутність поліса зараз становить 17 гривень, однак, за даними МВС, уже готуються зміни до низки законодавчих актів, у разі прийняття яких розмір санкцій істотно зросте.

За даними Моторно-транспортного страхового бюро (МТСБУ), станом на 1 листопада українськими страховими компаніями було видано 3,4 млн. полісів страхування автоцивільної відповідальності.

Як повідомлялось, раніше МВС і МТСБУ вирішили посилити контроль за наявністю полісів обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності.

У червні Державна комісія з урегулювання ринків фінансових послуг затвердила знак державного зразка, що свідчить про наявність поліса обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...