У Ющенка, Мороза і Януковича запитують, куди вони поділи майже 2 мільярди

Середа, 12 грудня 2007, 13:20

Комітет виборців України хоче знати, на що українські депутати і чиновники витратили 1,8 млрд.грн.

Про це в середу на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів, повідомив голова КВУ Ігор Попов.

Попов пропонує оприлюднити для громадськості звіт про використання наступних статей бюджету протягом 2006-2007 років: "Апарат Верховної Ради " (у 2007 році - 719969,3 млн.грн.), "Держуправління справами" (у 2007 році - 777606,5 млн.грн.), "Кабінет Міністрів України" (у 2007 році - 307105,4 млн.грн.) і представити детальний кошторис витрат за цими статтями (1804681,2 млн.грн. - ред.).

"Українська влада має занадто багато привілеїв. У бідній країні такого бути не повинно. Це не відповідає і європейським цінностям. У Європі професія депутата не є чимось екстраординарним. Вона не дає ніяких привілеїв, хоча, звичайно, дуже шановна в суспільстві, але оплачується в рамках доходу середнього класу", - сказав він, повідомляє Ліга.

На думку Попова, необхідно опублікувати підготовлений законопроект про скорочення пільг депутатів, а перед його розглядом профільним комітетам провести громадські слухання.

При формуванні бюджету на 2008 рік він пропонує скоротити витрати депутатів на діяльність, не пов'язану прямо з виконанням депутатських обов'язків. Крім того, він наполягає на розміщенні звіту секретаріату Верховної Ради на парламентському сайті про постатейне використання коштів кожним депутатом.

"Необхідно скоротити витрати депутатів на одержання безкоштовних квартир у Києві або компенсацію на їхню покупку. Депутатам, що не мають житла в Києві, необхідно надавати готельні номери або тимчасове житло без права приватизації. Зараз же депутати, одержавши від держави житло, поспішають його скоріше приватизувати", - відзначив Попов.

За його словами, необхідно також скоротити забезпечення колишніх депутатів п'яти скликань і зменшити витрати Державного управління справами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування