У "Регіонах" нагадали, що лічильник для Тимошенко вже цокає

Середа, 12 грудня 2007, 14:56

Член фракції Партії регіонів Михайло Чечетов нагадав, що прем'єр-міністр і Кабінет міністрів повинні бути затверджені протягом 30 днів з моменту створення коаліції.

"Конституція називає граничні терміни: 30 днів на формування коаліції з дня початку роботи парламенту і 30 днів на формування уряду", - заявив він в ефірі каналу "Рада".

"Лічильник на 30 днів пішов з 23 числа", - наголосив Чечетов, уточнивши, що кандидатура Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра може вноситися "до нескінченності - протягом 30 днів".

Провал голосування по кандидатурі Тимошенко депутат назвав "подвійним ляпасом президенту Віктору Ющенку в присутності іноземних послів, коли йшла трансляція на Європу, а коаліція гарантувала, що усе пройде гладесенько-рівнесенько".

Коментуючи інформацію про те, що голос члена "НУ-НС" Олександра Омельченка не був врахований, оскільки він утримував кнопку для голосування 1,5 секунди замість необхідних 2, Чечетов заявив:

"То може спеціально людина натиснула і відразу руку відпустила? Ніби й натиснув, а голосування не пішло".

"Адже ми знаємо про непрості процеси в БЮТ і "НУ-НС", - пояснив Чечетов, продовживши, що "там три чверті "Нашої України" - від них оплесків не дочекаєтеся, щоб Тимошенко була прем'єром".

"Там третя частина БЮТ проти того, щоб Тимошенко була прем'єром. Там процеси непрості", - додав він.

"Але не всі такі мужні і державні люди, як Іван Степанович Плющ. Це глиба, патріарх політики, який дійсно привселюдно встав і сказав, що на кону доля країни і Кабмін і Раду повинні очолювати люди, що несуть об'єднавчий заряд", - заявив депутат.

"Такої мужності і такого патріотизму людина і сміливості – це Іван Плющ, а інші в душі побоялися, а фактично радувалися, що не проголосували. Частина ж сміялася і хихикала, а обвинувачувати почали Партію регіонів", - додав він.

Крім того, Чечетов заявив про те, що вперше за 16 років голова Верховної Ради не вийшов до депутатів і не пояснив, з яких причин із самого ранку не починається засідання парламенту.

За його словами, депутати обурені такою поведінкою, яку сам Чечетов назвав також неповагою до парламентаріїв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування