СБУ і ГПУ повідали Ющенку всю правду про "Раду"

Середа, 12 грудня 2007, 15:33

Служба безпеки України та Генеральна прокуратура поінформували президента Віктора Ющенка про результати перевірки роботи пультів для голосування деяких народних депутатів, що була проведена за його дорученням.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Спеціальна міжвідомча комісія у складі співробітників СБУ, Інституту проблем математичних машин та систем НАНУ, апарату Верховної Ради, 11 та 12 грудня здійснила перевірку пультів Олександра Омельченка (депутат від "НУ-НС"), Ярослава Федорчука та Івана Деньковича (БЮТ).

"У протоколі міжвідомчої комісії фахівцями констатовано, що пульти народних депутатів України не мають зовнішніх пошкоджень, режими роботи пультів та самої системи "Рада" відповідають програмно-технічним вимогам", - сказано в листі СБУ до глави держави.

У ході роботи міжвідомчої комісії не було отримано даних про зовнішнє втручання в систему "Рада".

Окрім того, оскільки ця система не має атестату відповідності (за результатами державної експертизи), СБУ звернулася до Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, яка за законодавством відповідає за безпеку телекомунікацій у державі.

СБУ проінформувала депутатів, ГПУ та апарат Верховної Ради про результати проведеної перевірки та надала копії її матеріалів.

Генпрокуратура, у свою чергу, доповіла Ющенку, що перевірка заяв від депутатів про стороннє втручання в роботу системи "Рада" триває і її хід перебуває на особистому контролі генерального прокурора.

"Матеріали перевірки будуть вивчені у Генеральній прокуратурі України з метою забезпечення законності при прийнятті за її результатами відповідного рішення", – зазначається у листі в.о. генпрокурора Сергія Винокурова до президента.

Як відомо, у вівторок, 11 грудня, Ющенко з парламентської трибуни представив кандидатуру лідера БЮТ Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра, однак за неї проголосували лише 225 депутатів із необхідних 226-ти.

Коаліція у вівторок заявила, що результати голосування за системою "Рада" були сфальсифіковані: картки Деньковича, Федорчука та Омельченка не спрацювали. Крім того, член фракції Партії регіонів Владислав Лук’янов вилучив із системи голосування картку голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.

Депутати від БЮТ звернулися з проханням до СБУ порушити кримінальну справу щодо перешкоджання депутатам в їхньому волевиявленні.

Президент, зі свого боку, вранці у середу, 12 грудня, попросив правоохоронні органи надати інформацію про результати розслідування у зв'язку зі звинувачуваннями щодо стороннього втручання в роботу системи "Рада".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News