Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна відпустила "чорного" лікаря, якого вимагають дві країни

Середа, 12 грудня 2007, 16:11

Ізраїльського лікаря Міхаеля Зіса, затриманого 12 жовтня в Донецьку за обвинуваченням у незаконних операціях із пересадки нирок і який чекає рішення про екстрадицію, випустили на свободу під підписку про невиїзд.

Рішення ухвалив Ворошиловський районний суд Донецька, повідомляє "Остров" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

У той же час в.о. голови Ворошиловського райсуду Віктор Коновалов не підтвердив, але і не спростував цю інформацію. "Я не знаю. Учора я поїхав у справах, а сьогодні щойно повернувся. Тому я не в курсі", - сказав він.

"Але якщо рішення (про звільнення і підписку про невиїзд) ухвалювалося, то воно приймалося за законом. У наших судах усе робиться тільки за законом", - запевнив він.

За інформацією видання, справу про звільнення Зіса слухав суддя Геннадій Міщенко.

Як відомо, ізраїльська поліція, розслідуючи справу так званих "чорних трансплантологів", з'ясувала, що більшість операцій з пересадки донорських органів вони здійснювали в Донецькому центрі трансплантації нирок під керівництвом доктора Зіса.

Останній рішенням Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю позбавлений ліцензії на проведення лікарської діяльності.

12 жовтня Зіс був затриманий донецькими правоохоронцями за запитом їхніх молдовських колег.

Генпрокуратура Молдови звернулася до правоохоронних органів України з вимогою про затримку і екстрадицію Зіса. З аналогічною вимогою до України звернувся й Ізраїль.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...