Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Яценюка показали януковичам на регламенті, що він все зробив вірно

Середа, 12 грудня 2007, 20:15

Повернення до повторного голосування за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем‘єра на пленарному засіданні у вівторок ґрунтується на вимогах Регламенту Верховної Ради і є усталеною парламентською практикою.

Про це йдеться у коментарі прес-служби Верховної Ради. Представники Партії регіонів заявили про те, що спікер Арсеній Яценюк порушив регламент, поставивши на голосування питання про повернення до питання обрання прем’єра.

У прес-службі наводять частину 3 статті 48 Регламенту, де сказано, що у разі порушення встановленої цим документом процедури при голосуванні будь-якого акта Верховної Ради "народний депутат, інший суб'єкт права законодавчої ініціативи чи його представник можуть звернутися до головуючого на пленарному засіданні із заявою про порушення цього Регламенту при розгляді й голосуванні питання".

"Зокрема, саме так вчинив представник фракції БЮТ Олександр Турчинов, заявивши про порушення, що мали місце під час першого голосування за кандидатуру Тимошенко", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначають, що згідно з Регламентом, "головуючий на пленарному засіданні повинен невідкладно вжити заходів для усунення порушень Регламенту, а у разі порушення процедури голосування або виникнення перешкод, які могли вплинути на результати голосування під час його проведення, провести за рішенням Верховної Ради повторне голосування без обговорення".

Саме таке рішення на підставі вимог Регламенту Верховної Ради України і було прийнято. Прес-служба зазначає, що у Верховній Раді України IV-V скликань практика повернення до голосування з того чи іншого питання застосовувалася 184 рази", - йдеться у повідомленні.

При цьому прес-служба наводить довідку, де зібрано статистику таких випадків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування