Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кривдник Яценюка лишиться непокараним? "Хто з них стане стукачем..."

Четвер, 13 грудня 2007, 07:58

Представники коаліції фактично відмовилися від вимоги зняти депутатську недоторканність із члена фракції Партії регіонів Владислава Лук'янова, який при голосуванні у вівторок відібрав картку спікера Арсенія Яценюка.

Про це пише "Комерсант-Україна", посилаючись на те, що депутати, з якими кореспондент видання розмовляв у середу, вже не заявляли категорично про необхідність зняти недоторканність із Лук'янова.

"Ми не можемо цього вимагати. Це функція Генпрокуратури. Якщо генпрокурор подасть подання, то ми будемо його розглядати", - заявив заступник голови фракції БЮТ Олександр Турчинов.

А депутат фракції "НУ-НС" Юрій Луценко в розмові з журналістами обмовився, що Яценюк "фактично залишив Лук'янова безкарним", але не став уточнювати, що має на увазі.

Між тим у Генпрокуратурі спростували інформацію про те, що голова Верховної Ради передав у ГПУ депутатське звернення про притягнення Лук’янова до відповідальності.

"Ця заява Яценюка в Генпрокуратуру поки не надійшла. Про це було заявлено, але саме звернення до нас не надходило", - сказав керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

При цьому він відзначив, що в ГПУ зареєстроване інше звернення Яценюка, яке було написане у вівторок і стосувалося незаконного втручання в роботу системи "Рада".

Водночас, сам Лук’янов заявив виданню, що не боїться карного переслідування за свій вчинок.

"Яценюк знав, куди йде, так що йому нема чого обурюватися", - заявив "регіонал", додавши, що відібрав у спікера картку, оскільки той "хотів прошустрити" і "намагався протягти потрібне рішення".

Лук'янов упевнений, що і Яценюк, і його колеги по коаліції відмовляться від ідеї звернення в ГПУ. "Нехай тільки спробують. Я хочу подивитися, хто з них стане стукачем і напише на свого колегу", - пояснив він свою позицію.

Член фракції Партії регіонів додав, що не бачить судових перспектив справи, заснованої на таких звинуваченнях. "Тоді "Нашу Україну" і БЮТ потрібно взагалі надовго запроторити за ґрати за те, що вони робили в минулому скликанні", - вважає депутат.

Довідатися позицію Яценюка в цьому конфлікті не вдалося – у середу спікер утримувався від спілкування із пресою, зазначає видання.

Як відомо, у вівторок, під час голосування за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра, Лук'янов відібрав у Яценюка картку для голосування, і коаліції не вистачило 1 голосу для повернення до процедури затвердження Тимошенко на посаді прем'єра.

У той же день представники коаліції заявили, що мають намір притягнути Лук'янова до кримінальної відповідальності за перешкоджання роботі спікера.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування