Яценюк просить припинити спекуляції, бо він не хоче, щоб було, як раніше

Четвер, 13 грудня 2007, 10:32

Лідери фракцій погодили питання про перелік, кількісний склад і предметне відання комітетів.

Про це з трибуни Верховної Ради у четвер повідомив спікер Арсеній Яценюк.

"Є одне позитивне зрушення, що ми щойно прийшли до згоди щодо внесення змін до постанови про перелік, кількісний склад і предметне відання комітетів", - сказав він.

"Якщо ми ухвалимо рішення про включення цього проекту постанови до порядку денного, воно пройде, як рішення, яке пройшло узгодження погоджувальною радою", - додав Яценюк.

У своєму виступі він також вкотре заявив, що діяв згідно з регламентом, ініціюючи повернення до питання обрання прем’єра у вівторок.

Яценюк навів статті регламенту, згідно з якими головуючий на засіданні зобов’язаний повернутися до голосування у разі, якщо до нього поступили заяви депутатів про те, що вони не змогли проголосувати.

"Я виконав свій конституційний обов’язок щодо забезпечення права на голосування народного депутата", - сказав він.

Водночас Яценюк піддав критиці регламент Верховної Ради, зазначивши, що він, "на жаль, є неконституційною процедурою".

"Згідно зі статтями 19, 92 Конституції, Верховна Рада може діяти тільки у спосіб і у межах, визначених законами України. Я думаю, на нашому порядку денному має бути не документ, повний правових колізій та дисбалансів, а (повинен стояти) закон, за порушення якого кожен депутат має нести відповідальність", - сказав він.

"На жаль, регламент є підзаконним нормативно-правовим актом, який в системі нормативно-правових актів знаходиться на рівні інструкцій тих чи інших міністерств", - додав Яценюк.

Він просив "припинити будь-які спекуляції щодо зловживання головою Верховної Ради своїм правом".

Крім того, Яценюк вибачився "за фракції, які блокували роботу Верховної Ради".

"На жаль, це моя місія вибачатися за тих, хто не зовсім правильно і адекватно поводиться в стінах парламенту. Це не та Верховна Рада, яку ми хотіли побачити і яку хоче побачити українське суспільство", - сказав він.

"Коли розповідають, що так було раніше, то я особисто не хочу, щоб було так, як раніше. Те, що було добре, нехай залишається в стінах Верховної Ради, те що погане – йому немає, чого тут робити", - додав Яценюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування