Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить Януковича відзвітувати до 15 січня

Четвер, 13 грудня 2007, 10:45

Президент Віктор Ющенко просить створити урядову комісію для вивчення ситуації із алюмінієвим виробництвом в країні.

Про це йдеться у листі президента до прем'єр-міністра Віктора Януковича, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко у листі звертає увагу на ситуацію із відкритим акціонерним товариством "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат", робота якого може бути зупинена у зв'язку із збитковістю алюмінієвого виробництва в Україні.

Президент наголошує, що така ситуація з підприємством, яке має стратегічне значення для економіки нашої країни, – неприпустима, оскільки відновлення його після зупинки буде неможливим.

Глава держави просить прем’єр-міністра негайно створити урядову комісію для вивчення ситуації, яка склалася із алюмінієвим виробництвом в країні, у тому числі і на цьому підприємстві.

Крім того, за результатами її роботи він просить затвердити заходи щодо виправлення ситуації, звернувши особливу увагу на економічну обґрунтованість тарифів на електроенергію, яка використовується у зазначеному виробництві.

Одночасно Ющенко просить здійснити аналіз стану виконання Державної програми розвитку та реформування гірничо-металургійного комплексу на період до 2011 року, затвердженої постановою Кабінету міністрів від 28 липня 2004 року (№ 967), зокрема в частині розвитку основних видів виробництва кольорових металів.

Про вжиті заходи президент просить поінформувати його особисто до 15 січня 2008 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування